SON DAKİKA

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, mesajlar yayınlandı. 29 Ağustos, 2016 16:01 Güncelleme: 29 Ağustos, 2016 16:01 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları

 ÇATUROĞLU’NUN MESAJI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun mesajı:
“Aziz milletimiz; 30 Ağustos zaferinden aldığı ilhamla 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak isteyen FETÖ/PDY ve taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planlarını boşa çıkarmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin, ordumuzun ve Zonguldaklı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

TURPCU’NUN MESAJI
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun mesajı:

“Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk Milleti, Büyük Atatürk’ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi vermiştir. Ezilmişliğe, sömürüye, emperyalizme meydan okumanın sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin ve fedakarlığın simgesi olarak dünya tarihinde yerini almıştır. 30 Ağustos sadece emperyalizme karşı kazanılmış bir zaferin bayramı değil, aynı zamanda emperyalizmin içerdeki işbirlikçilerine karşı kazanılmış bir zaferin de bayramıdır. Bugün, vatanseverler, cumhuriyetin kazanıldığı toprakların her bir santimetrekaresi için verilen mücadeleyi yüreğinde bir kez daha hissedecektir.
Hükümet sürekli geriye gitmeye, Osmanlı’ya dönmeye çalışsa da, biz kendilerini bugüne ve Cumhuriyete çağırıyoruz. Atatürk’ün defalarca değindiği üzere, kurtuluş mücadelemizi kazanmamızı sağlayan Anadolu kadınlarıdır. Cephe gerisinde çalışmış, cepheye erzak taşımış, hemşirelik yapmış ve hatta bizzat savaşmışlardır. Dünya tarihinde bu şekilde topyekun sürdürülen ender savaşlardan biridir bizim mücadelemiz.
30 Ağustos, dünya tarihine baktığımızda birleşik emperyalist güçlerin az sayıdaki yenilgilerinden birisidir. Emperyalizme karşı kazanılan bu zafer, ezilen diğer halklara da umut ve cesaret vermiştir.
30 Ağustos, sömürgeci güçlere karşı kazanılmış bir zafer olmasının yanı sıra, Atatürk’ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern, laik, demokratik devlet ve toplum düzenini oluşturan ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu hedefler, sonsuza kadar tüm gücümüzle bağlı kalmamız gereken hedeflerdir. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir.
Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur, temelimiz Cumhuriyetimizin Kurucu Değerleridir. Kimse ülkenin kurucu değerleri üzerine yeni değerler inşa etmeye kalkmamalıdır. 30 Ağustos törenlerinin iptal edilmesini de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. İlk kez böylesine toplumsal bir uzlaşı havası yakalanmışken, bunu milli bayramımızla taçlandırabilmek kucaklayıcı tavrı daha üst noktalara taşıyabilirdi.  Bu durum ordumuza moral vermek açısından da büyük bir fırsat olarak değerlendirilebilirdi.
Çünkü, devletin her kurumuna, özellikle de TSK’ya çöreklenmiş Fethullahçı örgüt mensuplarıyla,  Ordumuzun vatansever, Atatürkçü, demokrasiye inanmış, itibarlı askerlerini aynı kefeye koymak büyük bir haksızlıktır.
30 Ağustos ayrıştırıcı değil birleştirici güçtür. Bizler, dün emperyalistlere karşı mücadele başlatırken nasıl kimseden izin almadıysak bugün zaferimizi kutlamak içinde izin almayacağız.
Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ü, bu zaferi bize armağan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

DEMİRTAŞ’IN MESAJI
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın mesajı:

"Ulusun özgürlüğü, bağımsızlığı ve vatan topraklarının bütünlüğü adına tarihi bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yılında bize bırakılan bu büyük destanın coşkusunu bir kez daha yaşıyor, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz.
30 Ağustos Zaferi, farklılıklarını zenginlik olarak gören milletimizin, vatan savunmasında bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir destandır. İçinde bulunduğumuz şu zorlu günlerde, ülkemizin birlik ve beraberliğine el uzatanların bilmesi gereken odur ki; din, dil, ırk, inanç farklılığı gözetmeden özgürlük mücadelesini kardeşçe veren ülkemizin yazdığı bu büyük destan ve bu bağımsızlık hiçbir zaman bitmeyecektir. 
Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi ATATÜRK’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Maalesef milletçe içinde bulunduğumuz zorlu sürecin en büyük sorumlusu olan AKP iktidarı, yaşanan bu olumsuzluklardan hiç ders almadan milli bayramlarımızı yeni nesillere ısrarla unutturmak istiyor. Bu sebeple her defasında milli bayramları kutlamamak için havadan sudan bahaneler buluyor. AKP, bu şekilde milli bayramları kutlamayarak,  ülkemizdeki bölünmeleri ve ayrışmaları daha fazla derinleştiriyor. Biz CHP olarak ısrarla ve inatla milli bayramlarımızı kutlayacağız ve milletimizin birliğini bütünlüğünü savunacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle bu destanın kahramanları olan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, minnet ve rahmet ile anıyor, onların bizlere bıraktığı bu zaferin bayrağını yılmadan, yorulmadan, ilelebet taşıyacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.”

VALİ KABAN’IN MESAJI
Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın mesajı:
“Büyük Türk milleti tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermemiş, esareti kabul etmemiş, canı pahasına da olsa ilke ve değerlerinden asla vazgeçmemiştir. Bu bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, Türk milletinin her zaman onurlu ve güçlü bir biçimde var olmasını sağlamıştır.
Milletimizin azim ve kararlılığı, şanlı ordumuzun güç ve cesareti sayesinde gurur duyduğumuz büyük zaferler kazanılmış, bu zaferler varlığımızı güçlendirmiş ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiştir.
30 Ağustos zaferi, milletimizin aydınlık yarınlara ulaşacağının göstergesi olmuş, bağımsız ve milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, başta büyük Atatürk olmak üzere yurdunu ve milletini seven kahramanların, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal birer mirasıdır.
30 Ağustos zafer bayramında başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

 

BAŞKAN AKDEMİR: “TÜRK TARİHİ BÜYÜK ZAFERLERLE DOLUDUR”  

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milleti’nin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ispatlamasıyla ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gündür. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'nun kapısı milletimize ardına kadar açılmış, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk Milleti Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. 

  30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmış olup, bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir. 

   Bu düşüncelerle, şuanda ülkemizin içinde bulunduğu başta terör belası olmak üzere, bu zor koşullardan birlik ve beraberliğimiz ile biran önce çıkmayı hedefliyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.” 

TETİKER’İN MESAJI
Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in mesajı:

“30 Ağustos 1922 yılında Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında zaferle sonuçlanmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece askeri bir başarıdan ibaret değil, aynı zamanda milletin yeniden doğuşunun ve çağdaş bir devlet kurmasının başlangıcıdır. Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde güç ve cesaretle, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumaya devam etmeliyiz.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla; başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anar, Tüm Ereğli halkının ve üyelerimizin bu anlamlı gününü kutlarım.

DEMİRCİ’NİN MESAJI
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin mesajı:

“30 Ağustos 2016 tarihi, Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 94’üncü yıldönümü. Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.
30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır.
Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız.
Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz.”

 

Yorum Ekle