SON DAKİKA

Akdemir'in ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı’

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 01 Aralık, 2016 16:37 Güncelleme: 01 Aralık, 2016 16:37 Akdemir'in ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı’

   Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir açıklamasında; çağdaş bir toplum olmanın gereğinin hiçbir ayırım yapmadan toplumun bütün bireylerine eşit fırsatlar sunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmak olduğunu belirterek açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

    “Toplumsal hayat içerisinde, engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge, engelli sorunu olarak temelde bir insan hakları sorunu olarak da ele alınmalıdır. Evrensel ölçülerde engelli vatandaşlarımızı sahiplenme çabamız, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak, kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.  Bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren, kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek gerekir.

  Herkesin engelli adayı olduğu gerçeği unutulmamalı ve engelli vatandaşlarımızın hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri ancak toplumsal duyarlığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’ kutlar, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür diler, sevgi ve saygılarımı sunarım”.

Yorum Ekle