SON DAKİKA

Başbakan Yıldırım'dan 'kredi kartı' açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan 'kredi kartı' açıklaması 22 Eylül, 2016 06:28 Güncelleme: 22 Eylül, 2016 06:28 Başbakan Yıldırım'dan 'kredi kartı' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde, dün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı'nda alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasına başlamadan önce basın mensuplarıyla selamlaşan Başbakan Yıldırım, "Arkadaşlar niye toplandık? Merak ettiğiniz bir konu mu var?" diye sordu.

Bir gazetecinin "Kredi kartı taksitlendirmelerini merak ediyoruz." sözü üzerine Yıldırım, gülerek "Alışveriş mi yapacaksınız?" dedi.

EKK'nun dünkü toplantısında ülkenin gündeminde olan, vatandaşı ilgilendiren konuları ele aldıklarını, tüketici kredileri ve kredi kartlarıyla ilgili uygulamalarda bazı yenilikler ve değişiklikler yapıldığını söyleyen Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

"Buna göre, genel kredi taksit sınırını 9 aydan 12 aya çıkarmış olduk. Bazı ürünlerde farklı kredi taksit sayısı olabiliyor, daha az, daha farklı olanlar var ama her halükarda 12 aydan daha fazla olmuyor, bu bir. İkincisi, kredi kartlarının borç bakiyelerini yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ne demektir? Baştan yapmışsınız taksitleri sonra ödeme zorluğu içine girdiniz, değiştirebiliyorsunuz, yeniden yapılandırma yapıyorsunuz ve bir defaya mahsus olmak üzere 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ihtiyaç kredileriyle ilgili düzenleme. Tüketici kredilerindeki vade azami 36 aydı, bunu 48 aya çıkarıyoruz. Konut kredilerinde özkaynak-kredi diye iki bölüm vardı. Yani 100 bin liraya bir ev alacaksanız 75 binini kredilendiriyordunuz, 25 binini de siz veriyordunuz. Orada 5 puan arttırdık. Bankalar yüzde 80'e kadar kredilendirebilecek, yüzde 20'sini de alıcı karşılamış olacak."

Yorum Ekle