SON DAKİKA

Başkan Akdemir Emral çarşısı esnafını ziyaret etti

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ta önceki gün etkisini gösteren şiddetli yağmur sonrası, en çok zarar gören yer olan Emral Çarşısını ve Fevzipaşa Caddesi’ni gezerek, esnaflarla bir araya geldi ve kendilerine ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. 22 Eylül, 2016 18:43 Güncelleme: 22 Eylül, 2016 18:43 Başkan Akdemir Emral çarşısı esnafını ziyaret etti

    Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ta önceki gün etkisini gösteren şiddetli yağmur sonrası, en çok zarar gören yer olan Emral Çarşısını ve Fevzipaşa Caddesi’ni gezerek, esnaflarla bir araya geldi ve kendilerine ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e; Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri eşlik etti. 

                       “ESNAFIMIN HER ZAMAN YANINDAYIM” 

     Her zaman vatandaşlarının ve esnafının yanında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yapmış olduğu açıklamasında; “Önceki gün, şiddetli yağmur sonrası maalesef sıkıntı yaşandı. Özellikle Emral Çarşısı zemin katında yer alan dükkânlarımız bu sıkıntıya maruz kaldı. Yağmurun başlamasından itibaren ekiplerimiz seferber oldu. Bizde o gün esnafımızın yanındaydık. Şehrimiz için bu konuda ne yapılması gerekirse elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bugün esnaf odaları birliği başkanlarımızla birlikte, esnafımızı geziyoruz, ne yapılması gerekiyorsa fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tabiî ki yaşanan durum kolay bir durum değil. Esnafımızın mağduriyeti bizim mağduriyetimizdir. Bizim sıkıntımızdır. Bu ülkenin evladıyız ve Zonguldaklıyız. Bazı şeylerin hemen yapılması mümkün olmuyor. Ancak planlarımız bazı nedenlerden dolayı gecikti. Aslında 15 Temmuz’un arkasına sığınmayalım. O günkü olay bizim işimizi uzattırdı. Allah hiçbir yetkiliyi böyle olaylarla karşılaştırmasın ‘Dünyanın her yerinde oluyor’ diye başka nedenler arkasına sığınmayacaksın. Sen kendi görevini yapacaksın. Üstlendiğin görevi en iyi şekilde yapacaksın. Bu böyledir. Bu konuyu belediye meclisine taşıyacağız. Milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar Bey aradı sağolsun geçmiş olsun dileklerini ilettiler. ‘Üzerimize ne görev düşüyorsa yaparız başkanım’ dedi. Ayrıca dün valimle görüştüm. ‘Yazınızı yazın bende destek olayım. Yazımızı hemen bakanlığına ulaştıralım’ dedi. Allah razı olsun sayın valimden de. Bununla ilgili geniş bir yazı yazıp bakanlığa ulaştıracağız. Bizim önlemlerimiz tabiî ki de var. Kritik noktalarda elemanlarımız var. Başka şeylerin arkasına sığınmak gibi algılanmasın, biz önlemlerimiz aldık. Ben orada suyu önleyici kanal yapacağım. 6 metre derinliğinde 60-70 santim genişliğinde kanal yapıp, yağmur suyunu hatta alacağız. Sadece oradan değil. Amelebirliği Hastanesi’nin oradan da alacağım. Bizi engelleyen nedenler doğalgaz çalışmaları olacağı için her iki işi birden aynı anda yapalım istedik. Bu nedenle çalışmalarımızın zamanlaması uzadı. Planlarımızı hayata geçirmek için bir an önce ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız Esnafıma ve halkıma tekrardan geçmiş olsun diyorum..” şeklinde konuştu.

  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, zarar gören esnaflar ile tek tek konuşarak, sıkıntının en kısa sürede çözüleceğini belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden esnaf ise, doğal afetin önüne geçilemeyeceğini, ancak en az zararla sel felaketini atlatabilmeleri için gerekli çalışmaların en yakın zamanda hayata geçmesi ile birlikte bir daha aynı manzarayı yaşamak istemediklerini ifade ettiler.

 

Yorum Ekle