SON DAKİKA

Büyükyıldırım son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonrasında 61 yaşında yaşama veda ederek aramızdan ayrılan Kdz. Ereğlili Devlet Sanatçısı Koray Büyükyıldırım 29 Ağustos 2016 pazartesi günü toprağa verildi. 29 Ağustos, 2016 17:03 Güncelleme: 29 Ağustos, 2016 17:03 Büyükyıldırım son yolculuğuna uğurlandı

Büyükyıldırım’ın cenazesine eski Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Kdz.Ereğli’de yaşayan devlet sanatçısı unvanına sahip Koray Büyükyıldırım, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

Büyükyıldırım, bugün Bozhane Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Korubaşı Mahallesinde toprağa verildi.  

Cenaze namazına; Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, önceki dönem Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Adem Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Büyükyıldırım’ın dost ve akrabaları katıldı. Ahşaba şekil vererek yüzlerce eserin sahibi olan Koray Büyükyıldırım, hatırlanacağı gibi 2016 yılında halk arasında Devlet Sanatçısı denilen“Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı”ünvanını da almıştı.

S Rota Gazetesi olarak devlet sanatçısı Koray Büyükyıldırım’a Allah'tan rahmet, dost ve akrabalarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Yorum Ekle