SON DAKİKA

Dilenci kız, yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

Dilenci kız, yağmurdan kaçarken doluya tutuldu 02 Aralık, 2016 14:07 Güncelleme: 02 Aralık, 2016 14:07 Dilenci kız, yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

Ereğli’de Zabıta ve Polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği dilenci operasyonundan çocuklarla birlikte 32 kişi yakalandı. Yakalanan dilenciler belediye zabıta müdürlüğüne götürüldü. Operasyon sırasında kaçmaya çalışan bir dilenci başka bir zabıtaya çarparak durabildi. O anlar Zabıta ekiplerinin kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Ereğli' de Cuma namazı öncesi ve sonrasında Belediye Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ile Asayiş büro amirliği ekiplerinin de katıldığı Dilenci operasyonu düzenlendi. İlçede camilere dağılan ekipler namaz öncesi ve sonrasında aralarında Suriyeli uyruklular olmak üzere 13’ü bayan, 15’i çocuk ve 4’ü erkek olmak üzere 32 kişiyi yakaladı.  Operasyon sırasında karşısında polis ve zabıtayı gören dilencilerden bazıları kaçmaya çalıştı. Kaçan dilenci başka bir zabıta tarafından yakalandı. 0Yakalanan dilenciler Ereğli Belediyesine ait otobüslerle belediye binasına getirildi. Burada otobüslerden indirilen dilenci kadınlardan bazıları zabıta memurlarının üzerine yürüdü. Üst aramaları tamamlanan dilencilere 105' şer lira ceza kesildiği öğrenildi. Yakalanan Suriye uyruklu kadın, erkek ve çocuklar polis eşliğinde ilçe dışına gönderildi. 

Yapılan operasyon ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun yapılan uygulamanın halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amaçlı olduğunu, halktan gelen şikayetleri değerlendirdiklerini ve bu tür uygulamaların Cuma günleri başta olmak üzere sürekli yapılacağını, dilenciliği engellemek için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Yorum Ekle