SON DAKİKA

‘Engelliler Çalıştay’ı öncesi istişare toplantısı

‘Engelliler Çalıştay’ı öncesi istişare toplantısı 26 Ağustos, 2016 18:09 Güncelleme: 26 Ağustos, 2016 18:09 ‘Engelliler Çalıştay’ı öncesi istişare toplantısı

Engellilere verdiği önemi adlarına festival düzenleyerek gösteren Karadeniz Ereğli Belediyesi, zihinsel ve fiziksel engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve proje üretmek için yapacakları Çalıştay öncesi özel eğitim kurumlarıyla bir istişare toplantısı yaptı. 

Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri sahipleri, özel eğitim öğretmenleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ve Özel Çocuklar Koruma Derneği ile Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Aksoy katıldı. 

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığındaki istişare toplantısından üst düzey ziyaret kararları çıktı. 

03 Aralık Dünya Engeller günü öncesi yapılması planlanan Çalıştay’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Engelliler Federasyonu yetkililerinin de davet edileceği belirtildi. 

Belediye olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ve olacaklarını söyleyen Başkan Uysal, sadece fiziksel engelliler değil, tüm engellilerin de sorunlarının çözümü için uğraştıklarını belirtti. 

Bu Çalıştay’ın gerçekleşmesi ile birlikte sorunların çözümünün daha da kolaylaşacağını hatırlatan Başkan Uysal, bu konuda yerel yönetimlerin yapacaklarını araştırmak üzere bazı büyükşehir belediyelerindeki örnek çalışmaların incelenmesi önerisinde bulunurken, bakanlığın ve hükümetin bu konudaki proje desteklerinden de faydalanmak istediklerini söyledi. 

Böyle bir istişare toplantısının ilçede ilk kez yapıldığını vurgulayan katılımcılar, Başkan Uysal ve ekibine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. 

 

 

Yorum Ekle