SON DAKİKA

Mahkeme tahliyesine karar verdi

Mahkeme tahliyesine karar verdi 21 Ekim, 2016 18:14 Güncelleme: 21 Ekim, 2016 18:14 Mahkeme tahliyesine karar verdi

 Ereğli'de komşusunun 15 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklanan Erdemir işçisi 1 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 İddiaya göre A.K. (42) evine çağırdığı komşusunun kızı G.D.’ye (15) kendisine uzun süredir ilgi duyduğunu söyleyerek cinsel istismarda bulundu.

G.D. gizlice ablasının telefonuna mesaj atarak yardım istedi. Bunun üzerine komşusunun evine gelen ablası genç kızı kurtardı. Kursa gittiği İngilizce öğretmenine durumu bildirmesi üzerine olay ortaya çıktı. Genç kızın ailesi polise giderek komşuları A.K. hakkında şikayette bulundu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan A.K., bu gün Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede annesinin kendisini evlere temizlik yapmaya giderek kazandığı parayla zor şartlarda okuttuğunu, önce bilgisayar programcılığı, ardından da işletme okuyarak bu günlere geldiğini ifade eden A.K., esmer vatandaş olduğu için hep ezildiğini söyledi. A.K. “Böyle basit bir suçtan her şeyimi kaybetmek istemiyorum” diyerek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti ise sanığa işlediği suçun adam öldürmekten daha ağır olduğunu ve basit bir suç olmadığını belirterek, cinsel istismardan 6 yıl 8 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın duruşmalardaki iyi hali, kaçma şüphesinin bulunmaması, Yargıtay sürecinin uzun sürebileceği ihtimali üzerine tahliyesine karar verdi.

Cinsel istismara uğrayan G.D ile babası A.D. ise verilen cezanın yeterli olmadığını belirterek, adalet istediklerini söyledi.

Yorum Ekle