SON DAKİKA

Operasyonda şok dalga!..

Karadeniz Ereğli’de 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar yeniden hız kazandı. Zonguldak genelinde 5’i kadın 17 kişi gözaltına alındı. 02 Aralık, 2016 11:18 Güncelleme: 02 Aralık, 2016 11:18 Operasyonda şok dalga!..

Karadeniz Ereğli’de  15 Temmuz Darbe Girişimi ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar  yeniden hız kazandı.  Zonguldak genelinde 5’i kadın 17 kişi gözaltına alındı.

Bu kapsamda Ereğli’de operasyonlar kapsamında 10 kişi, Alaplı’da 4 kişi gözaltına alındı.  Operasyonlarda Eski ERDEMİR Genel Müdürünü de gözaltına alınırken,  Zonguldak merkezde daha önce gözaltına alınan iki kişi mahkemece tutuklandı. 

Ereğli’de sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda çoğunluğu  Erdemir çalışanı 10 kişi gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda Erdemir’de önceki dönemlerde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şefliğinde görevli T.T. Mühendis olarak çalışan M.B, Elektronik Formen V.B, Güvenlik Görevlisi M.A, Erdemir çalışanları  M.Ç, H.T, M.H, S.D, M.B gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Erdemirde çalışanların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi eski Belediye Meclis üyesi  ve Erdemirden Emekli  Avukat M. ǒnin de gözaltına alındı.

ESKİ GENEL MÜDÜR DE GÖZALTINDA

Devam eden FETÖ Soruşturmaları kapsamında eski Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ. eski genel müdürlerinden Oğuz N.Ö de gözaltına alındı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele büro amirliği ekipleri tarafından sürdürülen Fettullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında göz altı kararı çıkarılan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) önceki dönem Genel Müdürü ve MESS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Oğuz  N.Ö. göz altına alındı.

Zonguldak'ta ki soruşturma dosyasında adı geçtiği öğrenilen Oğuz  N.Ö. yapılan çalışmada ikametinin İstanbul' da olduğu ancak buradaki ikametinde bulunamadığı, işi dolayısıyla gittiği Ankara' da göz altına alındığı öğrenildi. Oğuz  N.Ö. nün işlemlerinin tamamlanmasının ardından Zonguldak İl emniyet Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.

ALAPLI' DA NÜFUS MÜDÜRÜ VE MEMURLARA OPERASYON

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Fettullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 devlet memuru göz altına alındı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele büro amirliği ile Alaplı Asayiş büro amirliği ekipleri tarafından sabah saatlerinde Fettullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 Operasyonda Alaplı Nüfus Müdürü Halil İ. ve 3 nüfus Müdürlüğü personelinin evinde ve nüfus müdürlüğünde ki görev yerlerinde arama yapıldı. Yapılan aramaların tamamlanmasının ardından bazı evrak, döküman ve bilgisayarlara el konuldu. Operasyonda göz altına alınan Alaplı Nüfus Müdürü Halil İ. ve 3 nüfus Müdürlüğü personeli, doktor raporlarının alınmasının ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ZONGULDAK’TA 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Zonguldak’ta gözaltına alınanlarla birlikte Cuma sabahı düzenlenen operasyonlarda gözaltı sayısı 17 kişi oldu. Gözaltına alınanlardan 5’inin kadın olduğu bildirildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen kadın şüphelinin adliyede memur olduğu öğrenilirken, Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan şüpheliler nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüpheliler nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorum Ekle