SON DAKİKA

Tacizciler pedofoli hastalığının arkasına saklanıyor

Ereğli’de Psikolog Hülya Usta ve Psikolog Savaş Kurt, katıldıkları konferansta ailelerin çocuklarına mahremiyet ve cinsel eğitim vermeleri gerektiğini vurguladı. Her iki psikolog da cinsel saldırıda bulunan kişilerin Pedofoli hastası olmadığını, bir çok tacizcinin bu hastalığın arkasına saklandığını söyledi. 04 Aralık, 2016 12:14 Güncelleme: 04 Aralık, 2016 12:14 Tacizciler pedofoli hastalığının arkasına saklanıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. Sınıfı öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi uygulaması kapsamında 'Bedenimi öğreniyorum, Kendimi koruyorum' konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolog Hülya Usta ve Psikolog Savaş Kurt, öğrencilerin dışında anne ve babalara Çocuğa cinsel eğitim nasıl verilmeli, Pedofoli hastalığı, Çocukların Pedofoliden korunmaları için neler yapılması gerektiği ve çocukların kendilerini nasıl koruyacakları konusunda bilgiler aktardı. 

Ereğli toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Hülya Usta konferansta yaptığı konuşmasında ailelerin çocuklarına mahremiyet ve cinsel eğitim vererek cinsel saldırılardan koruyabileceklerini ifade etti.

Ereğli Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Savaş Kurt ise konuşmasında cinsel saldırıda bulunan kişilerin Pedofoli hastası olmadığını, bir çok tacizcinin bu hastalığın arkasına saklandığını söyledi.

 

CİNSEL KİMLİK DOĞAR DOĞMAZ BAŞLIYOR

 

Ereğli toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Hülya Usta, çocukların cinsel kimliklerinin doğar doğmaz başladığını, çocuğun ismi kıyafetleri ve oyuncakları ile kimliğin oluştuğunu söyledi. Pedofolinin 16 yaşından büyük ve kendisinden en az 5 yaş küçük küçük çocuğa cinsel münasebette bulunan kişiler olduğunu ifade eden Usta "Dışarıdan baktığımızda bir kişinin pedofili olup olmadığını anlayamayız. Pedofili olan kişiler genelde bunu gizli olarak devam ettiriyorlar. Ancak vaka gazetelerde ve TV’lerde yayınlanıp ortaya çıktığında biz duyuyoruz. Çocuklarımızı korumanın en iyi yöntemi uygun yaş ve dönemlerde onlara mahremiyet ve cinsel eğitim vermek. Cinsel eğitim çocuklara doğduğu andan itibaren verilmeye başlanıyor. Çünkü çocuğun ismiyle, kıyafetleri ile olsun bir kimlik oluşumu başlıyor. 2 yaşından itibaren tuvalet eğitimi cinsellik eğitiminde önem kazanıyor. 2 yaşından sonrada bazı bilgilerin çocuğa yavaş yavaş verilmesi gerekiyor. Üzerinin giyinik olması, banyoda tek başına yıkanması yada özel bölgelerinin kapalı olması gerektiği, iyi dokunuş ve kötü dokunuşlar neler? Özel bölgeler nereler? Buralara dokunmak doğru mu, yanlış mı? Ne zaman kimler dokunabilir? Bunları öğretmek gerekiyor. Özel bölgelerine istemedikleri bir dokunma olduğunda bunu çocuklar tehlike olarak anlayabilirler” dedi.

 

TACİZCİLER PEDOFOLİ HASTALIĞININ ARKASINA SAKLANIYOR

 

Ereğli Devlet hastanesi görevlilerinden Psikolog Savaş Kurt ise cinsel tacizde bulunan kişilerin daha sonra Pedofoli hastalığının arkasına sığındıklarını, ancak her tacizcinin Pedofoli hastası olmadığını söyledi. Cinsel istismara uğrayan çocukların yaşadıklarını ailesine anlatmamalarında ki sebeplere ve böyle bir durum yaşandıysa nasıl anlayabileceklerini anlattığı konuşmasında "Cinsel tacize uğramış çocuklarda bazı belirtiler vardır. Bir kere cinselliğe yönelik erken yaş döneminde ilgisi uyanmıştır. İrkilmeleri, birden uyanmaları, kötü rüyalar görmeleri, korkmaları, sıçramaları gibi durumlar olabilir. İçine kapanma ve toplumdan uzaklaşma gibi belirtilerle karşılaşabiliriz. Çoğu zaman bu belirtileri bir işaret olarak kabul edip böyle bir sorun var mı, yok mu? Bunu öğrenmemiz gerekiyor. Öncelikle cesaretlendirmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklar bu tür konuların aileye söylenmemesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorlar. Hatta intihar vakaları gerçekleşebiliyor, çocuk kendisine zarar vermeye çalışabiliyor henüz 13-14 yaşlarındayken. Kendisine zarar verme davranışlarının altında başka ruhsal sorunlar olabileceği gibi cinsel taciz sorunlarının da olabileceğini düşünmemiz gerekiyor. Her cinsel tacizde bulunan kişi pedofili hastası diyemeyiz. Bazen cinsel tacizde bulunan kişiler pedofili hastalığının ardına sığınmaya çalışabilirler fakat cinsel taciz bir şiddet eğiliminin sonucu olarak ortaya çıkmış olabilir. Pedofili bir hastalıktır. Rehabilite edilmesi, tedavi edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fakat cinsel tacizde bulunan kişilerin büyük bir çoğunluğu da pedofili hastalığını yaşamayan, taşımayan kişilerdir" dedi.

 

Konferansta cinsel eğitim, tacizden nasıl korunulur konulu kısa film izletildi. Konferansa gelen ailelerin soruları da yanıtlandı. Konferans çeşitli hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

Yorum Ekle