SON DAKİKA

Uzman Çavuş Ercan Çelik, Akçakoca'da toprağa verildi

Suriye'nin Cerablus bölgesindeki ''Fırat Kalkanı'' harekatı sırasında şehit olan Uzman Çavuş Ercan Çelik, memleketi Akçakoca'da toprağa verildi. 28 Ağustos, 2016 18:56 Güncelleme: 28 Ağustos, 2016 18:56 Uzman Çavuş Ercan Çelik, Akçakoca'da toprağa verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlattığı ''Fırat Kalkanı'' harekatında şehit olan Uzman Çavuş Ercan Çelik için bu sabah Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Kent protokolünün ve şehidin yakınlarının katıldığı törende, özgeçmişi okunan uzman çavuş için dua edildi.

''BEN SENSİZ NE YAPARIM?''

Uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra memleketi Düzce'ye gönderilmek üzere havalimanına getirildi. Havalimanına gelen şehidin eşi Sümeyye Çelik, "Aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

Yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta duran şehidin hemşire olan eşi Sümeyye Çelik'in, "Ben sensiz ne yaparım?" feryatları yürek dağladı.

Cenaze aracından tören mangası tarafından alınan şehidin cenazesi daha sonra askeri uçakla memleketine uğurlandı.

AKÇAKOCA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Çelik'in cenazesi uçakla İzmit'e oradan da karayoluyla Akçakoca'ya getirildi. Cenaze önce Ayazlı Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındı.

Şehidin annesi Şehrinaz Çelik oğlunun bayrağa sarılı tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Kardeşi Rıfat Can Çelik de şehit ağabeyinin tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra tören için Merkez Cami'ne getirildi.



''HAYALLERİMİZ VARDI''

Şehidin eşi hemşire Sümeyye Çelik'i camideki törende kadın askerler ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit eşi Sümeyye Çelik, "O beni bırakmadı. O görevde, geri gelecek. Hayallerimiz vardı. Ben onu çok seviyordum" diyerek ağıtlar yaktı. 

Şehit uzman çavuş, ikindide kılınan namazın ardından Akçakoca Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorum Ekle