ÇATUROĞLU, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında duygularını şöyle ifade etti; “Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler; hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır.
Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, “Cennet, annelerin ayaklarının altındadır” diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir.
Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir. Yüreğinde evlat acısı taşıyan annelerin; evladını teröre kurban vermiş şehit annelerinin de acısını kendi acımız olarak görmekteyiz. AK Parti olarak bütün çabalarımız annelerin yüreklerinin yangın yerine dönmediği, annelerin evlat acısı yüzünden gözyaşı dökmediği bir Türkiye’yi inşa etmektir.
Bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat geçirmelerini diliyorum.”
DEMİRTAŞ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında : “Bütün annelerin, anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım” diyen Demirtaş, mesajında şunları kaydetti:
“Anneler sınırsız fedakarlığın, koşulsuz sevginin ve hoşgörünün simgesidir. Annelik; vicdan, merhamet ve özveri demektir. Anneler, yaşamımızda yol göstericimiz, bizi hayata hazırlayan en değerli varlıklarımızdır.
Toplumsal yaşamın temeli annelerdir. Ülkede yaşanan her sıkıntı ve zorluğun doğrudan etkilediği kişilerdir anneler. Bu nedenle de azmin, çalışmanın ve zaferin de mimarılarıdır.
Hayatın her alanında binbir zorluk karşısında, büyük fedakarlıklarla direnen, çocuklarını her koşulda koruyan, onları hayata hazırlayan, daha huzurlu ve mutlu bir toplumun, yaşanabilir bir dünyanın teminatı olan bütün annelerin, anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım.
BAŞKAN AKDEMİR ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Anneler Günü’nü kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Annelerin hatırlanmasının yalnızca bir güne sığdırılmaması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bütün annelerin anneler gününü kutladı. Başkan Akdemir; “Karşılıksız sevginin, fedakârlığın ve merhametin en güzel örneklerinden biri annemizdir. Her türlü zorluğa çocukları için göğüs geren annelerimizi her zaman hatırlamalıyız. Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü karşılıksız emek ve inanılmaz özveriyle, bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetiştirilmemizi sağlayan annemizdir.
Bizleri biz yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yeşertilip yaşatılmasında; kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde; geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay yine annelerimizindir. Annelerimizden gördüğümüz karşılıksız sevgi, hayat boyu bizlere rehberlik edecek yüceliktedir. Bu uğurda tüm sıkıntılara katlanan, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.