
Ereğli Kaymakamlık Toplantı Salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmazın da yer aldığı ziyarette konuşan Kaymakam İbrahim Çay, Ereğlide eğitim yatırımları alanında da önemli adımlar atıldığını söyledi.
Devlet-vatandaş işbirliğinin ilçe genelinde pek çok eğitim yatırımı yapıldığına dikkat çeken Çay, şunları söyledi:
Bu bir görev değişimidir. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan bulunduğunuz makamda imkânlarınız ölçüsünde bir şeyler yapmaktır.
Benim Ereğlide 5. görev yılım. Milli Eğitimle ilgili başta milli eğitim müdürümüz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birlikleri ve veliler güzel bir çalışma ortamı yarattılar. Ben inanıyorum ki sizler bunu daha ileriye götürerek daha iyisini yapacaksınız.
Her zaman söylüyoruz. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Okullarımızda okul aile birliklerimiz, öğretmen arkadaşlarımız, yöneticilerimiz velilerle birlikte yekvücut olduğunuz takdirde yapılmayacak bir şey yoktur. Biz her zaman sizin destekçiniziz.
Bu yıl okullarımızda merkezden başlayarak doğal gaz dönüşümünü yaptık ve iki okulumuz hariç bunu tamamladık. Çünkü fiziki mekânlar hem hizmet alan hem de veren için önemlidir. Bu olanaklar sağlandıktan sonra görev size düşer. 2014 yılı içerisinde ilçemizde 14 okulumuzun inşası tamamlandı, faaliyete geçtiler, 26 okulumuzun onarımı gerçekleştirildi. Bu sene için de 12 okulumuzun yatırım kapsamına alması sağlandı.
Şu aşamada da İmam hatip Okulumuzun ihalesi tamamlanma aşamasındadır. Zirai Donatım Kurumunun bulunduğu binada ise Mesleki Eğitim Merkezi hizmete girecektir. Tüm hazırlıkları yapıldı. Geçen yıl arsa sorunundan dolayı bu okul bu yıla kalmıştı."
Kaynak:Hakimiyet Gazetesi
