SON DAKİKA

BALCI: “HALKIN İÇİNDEN BİRİYİM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Zonguldak Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayan Karadeniz Ereğli CHP Eski İlçe Başkanı ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yaşar Balcı S.Rota Haber’e özel röportaj verdi. 24 Şubat, 2015 14:13 Güncelleme: 24 Şubat, 2015 14:13 BALCI: “HALKIN İÇİNDEN BİRİYİM”

Röportaj: Seyhan Dikay

Balcı, halkında desteğini arkasına alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM )’e halkın sorunlarını taşıyarak çözüm bulacağını ifade ediyor. Kdz.Ereğli’nin yetiştirdiği önemli siyasetçiler arasında yer alan Balcı, Bizler örgütlerde yıllarca sıkıntılar yaşayarak bu günlere geldik. Bu nedenle başta örgütlere saygı duyan, örgütleri emrine alan değil örgütlerin emrinde çalışan bir vekil olmaya çalışacağım. 24 saat telefonu açık, aracı olmadan ulaşılacak bir vekil olmayı hedefledim. Zonguldak halkı benim dönemimde gördüğü vekillik hizmetinden sonra önceki dönemlerde vekilliğin yapılmadığını görecek ,anlayacak ve hissedecektir.”

Son derece iddialı olduğunu ifade eden Balcı, Zonguldak halkını Mecliste en iyi şekilde temsil edeceğini ve 50 yılı aşkın bir süredir Ereğli de yaşamını sürdüren biri olarak Zonguldak ve İlçelerinin sorunlarını ve eksikliklerini yaşamış ve bilen bir  vekil olarak meclise gittiğimde, Başta işsizlik olmak üzere, tüm sorunlar ile yakından ilgileneceğini taahhüt ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı Yaşar Balcı ile yaptığımız röpörtajı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Sayın Balcı , aday adayı olma düşüncesi nereden çıktı? Neden Milletvekili olmak istiyorsunuz?

Ailemden dolayı köklü bir CHP neferiyim. Partimin her kademesinde 25 yılı aşkındır görev yapan birisiyim. İki dönem seçilerek ilçe başkanlığı görevinde bulundum. 30 yıla yakındır Kdz. Ereğli de Mali müşavirlik hizmeti sunmaktayım. Köyden ekonomik sebeplerden dolayı Ereğli’ye gelen ve yıllarca Erdemir’de işçilik yapan bir ailenin çocuğuyum Yani içinizden biriyim. Halkımızı temsil edecek ve onlara gerçek vekillik yapacak cesareti kendimde gördüğüm için milletvekili adayıyım.

CHP’de şu an için milletvekili adayı belirleme yöntemi belli değil. Sizin tercihiniz ya da beklentiniz ne?

Genel merkezimiz Milletvekillerini belirleme yöntemlerini açıklamış oldu.Bu duruma göre Zonguldak ilinde , üyelerin katılımı ile Eğilim yoklaması yöntemi ile seçim yapılacaktır. Genel merkez 2 nci sıra için kontenjan hakkını kullanacaktır. Bu yöntem ideal bir ön seçim yöntemi olmasa bile ve beklentimizi tam karşılamasa da, kısmi dahi olsa uzun yıllardan beri üyelerimizin beklediği adayını kendi belirleme iradesini yansıtan bir seçim yöntemi ve doğru bir yöntemdir. Bu saatten sonra bu konuyu tartışmak yanlış olur. Biz aday adayları olarak bu yönteme göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Ben daha önceleri de söylediğim gibi, genel merkezimiz hangi yöntemi belirlerse belirlesin, tercihimin ön seçim olmasına rağmen her koşulda aday adayı olacağım demiştim. İyimser düşünmek istiyorum. Genel Başkanım 2. Sıra kontenjan hakkını eğilim yoklaması sonucu sadece bölgesel dengeleri gözetmek için kullanacaktır diye düşünüyorum.

Eğilim yoklamasından çıktınız, aday oldunuz ve 7 Haziran’da seçildiniz diyelim.Biz Meclis’te nasıl bir Yaşar Balcı göreceğiz? Zonguldak ve Karadeniz Ereğli için planlarınız var mı?

Allah nasip ederse, önce üyelerimizin desteğini alarak Zonguldak milletvekili adayı olarak seçimlerden başarı kazanmış bir  Milletvekili olduğumda :

Çok farklı bir Yaşar Balcı olmayacağım. Bunu biraz açayım. Ben zaten normal yaşamımda pozitif enerjisi olan ve çalışmayı çok seven halkımızın sorunlarını kendi sorunu gibi görüp yaşamını sürdüren birisiyim. Doğal yaşamımda hiçbir değişiklik olmadan sadece yeni görev ve sorumluluklarımla beraber Zonguldak halkını Mecliste temsil edeceğimin bilincinde olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. 50 yılı aşkın bir süredir Ereğli de yaşamını sürdüren biri olarak Zonguldak ve İlçelerinin sorunlarını ve eksikliklerini yaşamış ve bilen bir  vekil olarak meclise gittiğimde , Başta işsizlik olmak üzere , tüm sorunları ile ilgileneceğimi şimdiden taahhüt ederim.

Diğer aday adaylarıyla ittifak yapar mısınız?

Ben 25 yılı aşkın CHP Zonguldak örgütünü içinde her kademelerde neferlik ve yöneticilik olarak yapmam gereken her görevi yaptım. Dolayısıyla Zonguldak başta olmak üzere tüm seçim bölgelerinde yıllarca beraber çalıştığımız partili arkadaşlarımız ve dostlarımız olmuştur. Ben örgütten birisiyim. Bu nedenle Tüm aday adayı arkadaşlarımla kardeşçe ve dostça bir seçim dönemi yaşayacağımıza inanıyorum. Şu an itibariyle hiçbir aday adayı ile ittifak yapmadım. Ama tüm aday adayları ile görüşüyorum. Partimizin başarılı olması ve birlik beraberlik sağlanması için tüm aday adayları ile irtibatı koparmadan güzel bir seçim dönemi geçireceğimize inanıyorum.

Milletvekili deyince sizin aklınıza ne geliyor, bir vekil nasıl olmalı?

Adı üstünde, Milletvekili bu sözü gerçek anlamında yaşatacağıma söz veriyorum. Bizler örgütlerde yıllarca sıkıntıları yaşayarak bu günlere geldik. Bu nedenle başta örgütlere saygı duyan , örgütleri emrine alan değil örgütlerin emrinde çalışan bir vekil olmaya çalışacağım. 24 saat telefonu açık, aracı olmadan ulaşılacak bir vekil olmayı hedefledim. Kısaca Allah nasip eder vekil olursam, İnşallah rabbim bu fırsatı verir bana. Zonguldak halkı benim dönemimde gördüğü vekillik hizmetinden sonra önceki dönemlerde vekilliğin yapılmadığını görecek, anlayacak ve hissedecektir.

Siz şu anda köy ziyaretlerinizi gerçekleştirmektesiniz?çalışmalara çok hızlı bir şekilde başladınız bununla ilgili de bilgi alabilir miyiz ?

Kesin aday olduktan sonra çok az bir süre kalıyor çalışmalar için. Ben bunu bilen biri olarak hem aday adaylığımı üyelere ve köy halkımıza duyurmak için hem de Ülkeyi kötü yöneten AKP’nin yanlışlıklarını halkımıza anlatmak için 2 aydan beri köy ve beldelerde çalışmalarımı sürdürüyorum. Çok da olumlu ve faydalı geçiyor. Bölgemin insanı AKP’nin cenderesinden kurtulmak istiyor. Ancak kendisinden ve samimi adaylar arıyor. Bu arada CHP iktidarında Zonguldak için yapacaklarımızı halkımızla paylaşıyoruz. Bizim Anadolu’da şöyle bir laf vardır. Erken kalkan yol alır. Ben bu güzel sözü dikkate alarak çalışmalarımı başlatmış oldum.

Biraz da ilçe başkanlığı yaptığınız döneme gelelim. İlçe Başkanı olarak görev yaptınız süreçte sizce başarılı olabildiniz mi?

İlçe başkanlığı dönemimde başarılı mıydım ? Bu soruya benim cevap vermem kendini beğenmişlik olarak kabul edilmezse evet çok başarılıydık. Başarılıydım demiyorum. Başarılıydık. Siyaset tek adam işi değildir. Siyaset ekip işidir. Ben sizin aracılığınızla o dönem başarıda emeği olan, partili üyelerim, gençlik ve kadın kollarında görev yapan arkadaşlarıma, yönetimde bulunan dostlarıma, özellikle partili olmayan ama CHP aşkıyla yanan tüm dostlarımıza ve o dönem çalışmalarımızı kamuoyuna yansıtan basın mensubu dostlarıma çok ama çok teşekkür ederim. Cumhuriyet tarihinde ilk defa CHP il genel meclisi seçimlerinde Ereğli’de birinci parti olmuştur. % 40 oy oranı ile AKP yi geçerek yaklaşık 4500 oy fark atmıştır. Başarılı olup olmadığımız kamu oyununda takdirinde bellidir. Mütevazi bir yaklaşımla başarılı bir dönem olduğunu düşünüyorum.

Sizin siyaset anlayışınızla CHP’nin bugünkü yönetimi arasında bir karşıtlık var mı?

Ben CHP içinde siyaset yapıyorum.Bu şu demek CHP kuruluş felsefesini , Dünyaya bakışını , tüzüğünü ve programını bilerek bu partide siyaset yapıyorum. Dolayısıyla ana felsefede bir fark olmaz. Ancak Halkla ilişkilerde güncel ve bölgesel uygulamalarda farklılıklar olabilir. Partinin yararına olan farklıda olsa halkın talebi ve yaşam tarzı olan projeleri de uygulamak gerekir.

Örnek verecek olursam. Benim ilçe başkanlığı dönemimizde , Ereğli ilçe örgütünde çok yeni projelere imza attık. İlk defa Muharrem ayında Parti binamızda Müftümüzün katılımı ile Aşure gününü kutladık. İlk defa Ramazan ayında CHP logolu ve Atatürk resimli imsakiye dağıttık. 80 li yıllardan sonra parti binamızda  Başta Deniz Gezmiş olmak üzere üç fidanı anma programları yaptık. Ereğli’yi şehir ve köy kapı kapı dolaşıp CHP’yi anlattık. Biz 4 yıl boyunca partide oturmadık. Bunların sonucunda Ereğli’de CHP 1. nci Parti olmuştur.

Son olarak eklemek istedikleriniz varsa alabiliriz.?

Uzun yıllardan bu yana yaşam felsefem olan partimden 2015 Milletvekili seçimlerinde Aday adayı olarak Yola çıktım. Halkın içinden biriyim. Yoksulluk edebiyatı yapmak istemem, ancak duygularımı başka türlü ifade edemiyorum. Köyden kente göç etmiş 8 nüfuslu yoksul bir ailenin çocuğu olarak çıktığım bu yolda. 50 yılı aşkındır yaşadığım bu kente halkımızın gerçek vekili olarak hizmet etmek istiyorum. Öncelikle CHP sinin değerli üyelerine sesleniyorum. Yapılacak Eğilim yoklamasında kullanacağınız 3 tercihten birisi olmak istiyorum. Bana güvenin. Yerli yabancı politikaları yapan kişilere kanmayın. Birlik , beraberlik ve kardeşlik  zaman .Hepimiz Ereğliliyiz. Her şeyden önce hepimiz insanız. Ereğli’yi çok seviyorum. Ereğli halkına ve Zonguldak halkına hizmet etmek istiyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Aile : Mutluluk

Çocuk: Gelecek

Siyaset : Halka hizmet sanatı

Zonguldak : Alınteri ve emeğin başkenti

Türkiye : Vatanım

Geçmiş : Hatıralarım

Bugün : yaşadığım soluk aldığım an

Gelecek : Umut ve çocuklarımız

İktidar : özlem

CHP : Yaşam felsefem

AKP : Karanlık gelecek

Yorum Ekle