SON DAKİKA

BAŞKAN POSBIYIK, GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

BAŞKAN POSBIYIK, GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI 18 Eylül, 2024 21:21 Güncelleme: 18 Eylül, 2024 21:21 BAŞKAN POSBIYIK, GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Posbıyık’ın mesajı şu şekilde;

“Aziz milletimiz; şanlı tarihi boyunca, yaşamış olduğu tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinmiş, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı sayarak, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Kahraman gazilerimize milletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ e, 19 Eylül 1921 Günü, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün "Gaziler Günü" olarak adlandırılmıştır. Bugün, bu topraklar için mücadele veren kahraman gazilerimizin onur ve şeref günüdür.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin gururu, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Onlar, Türk milletinin bağımsızlık aşkının, vatan sevgisinin ve özgürlük ruhunun en büyük sembolleridir.

Başta Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne kadar vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin huzuru ve birliği için büyük fedakârlıklar yapan tüm gazilerimize minnet ve şükran anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

Yorum Ekle