BEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof.Dr. Varım Numanoğlu, yeni hemşire kadrosu teminine ilişkin olarak:
İlimiz ve bölgemizde üçüncü basamak sağlık hizmeti veren ulusal ve uluslararası standartlarda nitelikli sağlık hizmeti sunumu ve eğitim faaliyetlerini hedef edinmiş Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, yeni açılan bölüm ve servisler, mevcut birimlerin yapılan yeniden düzenleme ve geliştirme çalışmaları ile bölge halkının öncelikli tercih ettiği bir sağlık Merkezi haline dönüşmüştür. Merkezimiz şu anki mevcut durumuna ek olarak, bölge ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hızla büyümeye devam etmektedir. Zamanla yapılan planlama ve yatırımlar yoluyla verilen hizmetin çeşitliliği ve kapasitesi artırılmıştır. Yıl içerisinde geniş bir bölgeye hizmet sunmak amacıyla açılan yeni yataklı servisler, Yetişkin Yoğun Bakım Üniteleri, 50 yatak kapasiteli Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi (yoğun bakım ünitesi, kemik iliği transplantasyon ünitesi, günübirlik kemoterapi ünitesi, ayaktan ve yataklı tedavi merkezleri) ve ivedilikle en kısa zaman içerisinde açılması planlanan, kamu yatırımı ile yapılan ilk Diyabet ve Obezite Merkezi merkezimizin hızla büyümesinin örneklerindendir.
Merkezimizin büyümesine; eğitimli, fedakâr, dinamik bir vizyon ile sağlık hizmeti sunan büyük bir ekip katkı sağlamaktadır. Bu ekibi oluşturan paydaşlardan en büyüğü hiç şüphesiz sağlık personeli içindeki hemşire grubudur. Üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan merkezimizde başvuran hastaların, tedavi ve bakıma yoğun ihtiyaç duyan hasta tipinde olması buna bağlı olarak da nöbet tutabilen hemşirelerde nöbet sıklığı, süresi ve yoğunluğunun fazla olması, yeni bölüm ve ünitelerde hizmet alanlarının artması nedenleriyle oluşan hemşire ihtiyacını karşılamak amacıyla taleplerimizi Rektörlüğümüze iletmiştik. Sağlık Uygulama ve Araştırma merkezimiz ihtiyacına bugün itibariyle giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere 50 (elli) hemşire alımı için gerekli onaylar tamamlanmış olup, atama süreçleri başlatılmıştır. Bu vesile ile hastanemiz sağlık hizmet sunumu açısından çok kritik öneme sahip bu kazanımı sonuçlandıran rektörümüz sayın Prof.Dr. Mahmut Özere şükranlarımı sunuyorum. dedi.
Rektör Özer: Sağlık alanında kazanımlarımız sürecek.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer değerlendirmesinde sağlık alanında gelişmelerin süreceğini belirterek; "Üniversitemiz Sağlık hizmeti sunumundaki altyapı, tıbbi teknoloji ve nitelikli personel istihdam imkânlarını sürekli iyileştirerek sadece Zonguldakın değil aynı zamanda Batı Karadeniz Bölgesinin de önemli bir sağlık hizmeti sunucusu haline gelmiştir. Bu hizmetlerin kaliteli ve sürdürülebilir olması son derece önemlidir. Diğer hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetinde de kaliteyi birinci derecede belirleyen nitelikli insan kaynağınızdır. Bu nedenle sağlık hizmet sunumunda insan kaynaklarımızın sayısını ve niteliğini artırmak için özel bir çaba içindeyiz. Bildiğiniz gibi uzun zamandır Tıp Fakültesi Anabilim Dallarımızın asistan ihtiyaçlarını karşılamak için çabalıyorduk. Bu çerçevede Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kapsamında tahsis edilen araştırma görevlisi kadrolarında daha önceki dönemlere göre yaklaşık %100 lük bir artışı sağlanarak 52 Araştırma Görevlisi tahsis edilmişti. Böylece sağlık eğitimi ve hizmetinde önemli bir eksikliği tamamlamış olduk. Diğer taraftan yeni açılan birimlerle hemşire sayısında da sıkıntılar yaşamaya başlamıştık. 50 hemşire kadrosu Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz için son derece önemli ve çok kritik bir zamanda sağlanmıştır. Bu nedenle son derece mutluyum. Bu hemşire kadroları gelene kadar gerçekten fedakarca çalışan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz hemşirelerine, yardımcı sağlık personeline şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli sayıda kadro tahsisi süreçlerindeki çabalarımıza desteklerinden dolayı Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı yöneticilerine ve katkı sağlayan herkese şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.