SON DAKİKA

CANDAN:"HALK,KARNEYE NOT VERECEK"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli halkının istememesi durumunda 2. dönemde milletvekili olmayacağını söyledi 28 Aralık, 2014 12:25 Güncelleme: 28 Aralık, 2014 12:25 CANDAN:"HALK,KARNEYE NOT VERECEK"

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, düzenlediği basın toplantısıyla 3,5 yıllık görev süresinden Hükümet'in ilçeye sağladığı icraatları anlattı. Polisevi’ne de yapılan toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı. Candan, ilçe gündeminde olan diğer konular üzerine sorulan soruları da yanıtladı.

HALK, KARNEYE NOT VERECEK
Candan, ‘karne’ adını verdiği ve içinde Ak Parti Hükümeti’nin Ereğli ve çevresine yapılan yatırımların anlatıldığı kataloğun, halka dağıtılmaya başlandığını bildirdi.

2. dönemde yeniden milletvekili adayı olup olmayacağını ise karneye verilecek notlar sonrası karar vereceğini belirten Candan, “bu karneyi insanlara dağıtıyoruz. Bende ona göre bir anket yaptıracağım. Eğer, Karadeniz Ereğli Halkı Ercan Candan’ı bir dahaki dönem milletvekili görmek istemiyorsa, ben genel merkeze gidip beni milletvekili yapın diye müracaat etmem. Böyle bir dayatmayı halkıma asla yapmam. Benim 3,5 yıldır aile hayatım yok. Gecem belli değil, gündüzüm belli değil. Halkımız derse ki ‘ya Ercan, bu geçerli not değil’ derse gidip te Ak Parti Genel Merkezine gidip de milletvekili formu imzalamam” dedi.

CANDAN: “BEN BU TÜR AKÇELİ İŞLERE GİRMEM”
Tersaneciler, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Ereğli Belediyesi’nin de içinde olduğu ‘sorunlu liman’ konusu hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Candan, durumu ‘akçeli işler’ olarak nitelendirdi. Candan şöyle konuştu:

“TSO, belediye diğer tarafında da oradaki tersanecilerin olmalı. Bunlar Valiliğe, Valilik’ten de Ankara’ya gelsin, ben bu işi takip edeceğim dedim. Ama halen kendi aralarında anlaşarak bir şirket kurulup böyle bir evrak Ankara’ya gelmedi.
Benden bir şey isteniyor ama ben bu tür akçeli işlere girmem. Ercan Candan olarak şirkettir, arabulucu olayım gibi hem sonra ben onun köşesine yanaştıktan sonra bir tarafıma bir şeylerin bulaşacağından hicap ederim. Benim önüme anlaşma yapılır ve getirilir evrak onu yaparım. Ama hepinizi bir araya getirip anlaşayım dersem 3 gün sonra, fitne odaklarından başımı kaldıramam. Onun için bir şirketin kurulup gelmesini halen bekliyorum.”
TSO’nun, kurulacak şirketin içinde belediyenin yer allamasını istememesi konusu da sorulan Candan, “sadece özel sektör olmaz. Benim bakanlığı ikna etmem lazım. Buradaki limandan Ereğli her sene eski parayla 2 trilyon para kazanıyor. Siz, sizin olsa liman diğer taraftaki kişiye ortak olmadan niye bu işe göz yumasınız? Belediye her sene niye 2 trilyon kaybetsin?” diye cevap verdi.

Milletvekili Candan, görev süresi boyunca Hükümet’in ilçeye yaptırdığı yatırımları anlattı. Yatırımların ise özellikle eğitim alanına ağırlık verildiğini belirtti.
Candan, önümüzdeki yıllarda göreceği hayali olarak ise eski hastane mevkisine 10 bin öğrencili üniversite kampüsü yapılması ve Akarca ile Orhanlar Mahallelerini de kapsayan çarşı merkezinin kentsel dönüşüm ile yıkılarak yenilenmesi olduğunu bildirdi.
Diğer yandan, toplantının kahvaltı bölümüne katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, resmi bölümünde ise salondan ayrıldı.

Yorum Ekle