Çilek özel halk otobüsleri esnafı ortak bir açıklama yayınladı.
Yapılan yazılı basın açıklamasında, Kdz. Ereğli Halk Otobüsleri, kasım ayında 130.000 ücretsiz yolcu taşımıştır. Bu duruma şoför esnafı haklı olarak isyan etmektedir. Son zamanlarda, sürekli olarak mazota gelen zamlar ve her geçen gün artan ücretsiz yolcu sayıları, şoför esnafını zor durumda bıraktığı ve Devletin bu konuda acil önlem alma gerekliliği ise sürekli dile getirilmektedir."
Kdz.Ereğli özel halk otobüsleri şöför esnafının ortak yayınladıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
Devletin bu konuda acil önlem alma gerekliliği ise sürekli dile getirilmektedir. Devletin, gelir desteği ödemesi, araç başına aylık 300 ücretsiz yolcuya karşılık gelmektedir. Oysa Kdz. Ereğli'de araç başına aylık ortalama 1200 ücretsiz yolcu taşınmaktadır. Bu durumda gelir desteğinin yeterli olmadığı açıkça ortadadır. (Kent Kart sistemi üzerinden net ve doğru biniş sayıları görülebilmektedir.)
Elbette yaşlılara ve engellilere saygı duymaktayız ve elbet bizler de yaşlanacağız. Ayrıca hepimiz bir engelli adayıyız. Fakat devletin, üzerindeki bu yükü paylaşma konusunda esnafı yalnız bırakması da üzücü bir durumdur. Aynı zamanda engelli raporu oranları %40'tan %70'e çıkartılması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. Çünkü anlaşılmaktadır ki küçük rahatsızlıklara bile bu oran verilmektedir. Bu hak, fiziksel ve zihinsel engellilerimizin hakkıdır. Fakat ortopedik rahatsızlığı bulunmayan şeker hastalarına ve kalp rahatsızlığı olanlara da rapor verilmektedir.
Çilek Özel Halk Otobüsleri, kendi öz sermayesiyle tekerini döndürmekte, vergisini devlete tam olarak ödemektedir. Bizim düşüncemiz, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı'nın 65 yaş ve engelli yasasını tekrardan gözden geçirmesi ve iyileştirme yapması gerektiği yönündedir. Devletin bize mazotu indirimli vermesi veya Maliye Bakanlığı'nın, özel halk otobüsü konusunda vergi oranlarında KDV indirimine gitmesi, bu zararı giderelebilecektir. Örneğin; öğrenci servisleri %8 KDV üzerinden vergilendirilmektedir. Özel halk otobüsleri de öğrenci taşımaktadır fakat %18 dilimi üzerinden vergilendirilmektedir. Bu tür eksikliklerin giderilmesi, toplu taşıma esnafını rahatlatacaktır. Bu iyileştirmelerin yapılmaması durumunda ise toplu taşıma hizmeti durma noktasına gelecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
çözüm basit özel halk otobüsleri kaldırılsın yerine halil posbıyığın kaldırdığı güzel şirin ilçemizin o eski kırmızı belediye otobüslerini getirelim..saol halil bey bu güzelliği bu ilçeden sildiğin için seni sürekli anıyorum bu yüzden sağol sağol sağol