SON DAKİKA

EREĞLİ’DEKİ KADIN ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliği ile düzenlenen “1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı“ sona erdi. Ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Antonio Manfredi’nin de aralarında bulunduğu, 8 ayrı ülkeden 8 fotoğraf sanatçısının 5-7 Mart tarihleri arasında canlı performans ile yaptığı kadına şiddet temalı resimler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sergilendi. 09 Mart, 2015 10:12 Güncelleme: 09 Mart, 2015 10:12 EREĞLİ’DEKİ KADIN ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliği ile 5-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen“ 1.Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı sona erdi.

8 ayrı ülkeden 8 fotoğraf sanatçısının, 5-7 Mart tarihleri arasında, kadına şiddet temalı canlı performans ile yaptığı resimler, çalıştayın son gününde sergilendi.

Açılışa, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın eşi Nazmiye Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış sima ve davetliler katıldı.

KADINLARIN YAŞADIKLARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, resim çalıştayını ezilen, şiddet gören, hayatını kaybeden tüm dünya kadınlarının yaşadıklarına dikkati çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına düzenlediklerini söyledi.

MİLLETVEKİLİ CANDAN VE BAŞKAN UYSAL’DA SÖZ ALDI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, açılıştaki konuşmasında hükümetin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini ve bu konuda yeni düzenlemelerin de hayata geçirileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da, dünyanın hiçbir yerinde kadına yönelik şiddeti kabullenemediklerini belirtirken, böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

RESSAMLARA PROTOKOL EŞLERİNCE PLAKET VERİLDİ

Bu özel günün anısına etkinliğe katılan Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El Sayed’e, plaketleri Neriman Kaban, Nazmiye Çay ve Sevim Uysal tarafından verilirken, etkinliğe yönelik destek ve katkılarından dolayı, Milletvekili Candan, Başkan Uysal ve Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan’a da plaket takdim edildi.

Katılımcılar açılışın ardından sergiyi gezdi.



Yorum Ekle