SON DAKİKA

GELECEĞİN SİNEMACILARI YETİŞİYOR

Ereğli Özel Fatih Koleji Fen lisesi öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Şükran akpınar ile kısa film atölyesi gerçekleştirdi. 05 Eylül, 2014 16:04 Güncelleme: 05 Eylül, 2014 16:04 GELECEĞİN SİNEMACILARI YETİŞİYOR

Ereğli fatih koleji, İpek Üniversitesi ve Demir medya desteği ile Kısa film Atölyesi düzenledi. Fatih Koleji Fen Lisesi öğrencilerinin bu yıl ikincisinigerçekleştirdiği Kısa Film Atölyesi programı kapsamında İpek Üniversitesi Film Tasarımı Bölüm Başkanı Şükran Akpınar tarafından "Sinema Sanatı, Türk ve Dünya Sineması, Sinema Anlatısı" üzerine seminer verildi. Demir Medya tarafından da bir televizyonun nasıl çalıştığı ve neler yaptığı yerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Kısa film atölyesine lise öğrencilerinin ilgisi yoğundu. Bir kısa filmin yapım süreçlerinin öğretildiği ve öğrenci grupları tarafından çekilen kısa filmlerle sonuçlanan atölye, sinema semineriyle ve demir medya gezisiyle zenginlik kazandı. Seminer sonrasında öğrenciler, Yrd. Doç. Dr. Şükran Akpınar'la film hikâyelerini paylaştılar ve üniversite yaşamı üzerine sohbet ettiler.

Yorum Ekle