SON DAKİKA

KENTTE 70 HEKTARLIK ALANDA KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK.

S.Rota Haber’in bu haftaki röportaj konuğu Zonguldak’ın CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir oldu. 27 Ocak, 2015 16:52 Güncelleme: 27 Ocak, 2015 16:52 KENTTE 70 HEKTARLIK ALANDA KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK.

Röportaj: Seyhan DİKAY

S.Rota Haber’in bu haftaki röportaj konuğu Zonguldak’ın CHP’li Belediye Başkanı Muharrem  Akdemir oldu. Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışının kentin her noktasında gerçekleşmesi için çalıştığını söyleyen,’’Halkın içindeyim. Halkla içiçeyim’’diyen  CHP’li Belediye Başkanı  Akdemir, bu yıl kentin 70 hektarlık alanında kadastro çalışmasına başlanacağını vurguladı.  65 yaş ve üstü yaşlıların toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına ilişkin yasanın uygulanmasının  toplu taşıma işletmecilerinin en büyük sıkıntısı olduğunu kaydetti.’’Zonguldak’da % 75’i neredeyse emekli.% 25’i paralı binecek. O zaman sıkıntıya bakın. Özel Halk Otobüslerinin çektiği sıkıntıyı düşünün.İşletmeciye de hak vermek lazım’’dedi.

CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile makamında mini  söyleşi yaptık. Kent gündeminde ön sıralarda olan ve bu yılın projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.  Başkan Akdemir, yılan hikayesine dönen rekreasyon sahası içinde yer alan Lavvar Alanı’nına ilişkin eski Belediye  Başkanlarından İsmail Eşref tarafından hazırlanan projeye küçük düzenlemelerle bağlı kalınmasını savundu.  Belediye Başkanı Akdemir ile söyleşimizde sorularımıza verdiği yanıtları okurlarımızla paylaşıyoruz.

Zonguldak Mülkiyet sorunun Bölge Milletvekillerine iletilmesi bölgenin ortak sorunlarının çözümü açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz çözüm noktasında çalışmak zorundayız. Geçmişi yargılamak kolay. Yargılarsın. Geçmişte herkes bir şeyler yapmış ve yapmaya çalışmış. Esas bu arada vatandaşımızın bilgisi dahilinde olan bir konu. Vatandaşında haksızlığı var. Vatandaşa vaktinde belirtilmiş. (Sen bu belgeyi alacaksın. İşini de takip edeceksin. Tapu tahsisi verildi. Tapu alman içinde müracaatcı olacaksın.)  Ama hiçbir vatandaş duyarlı olmamış. İşte bu sorun. Top kimde kalıyor ? Belediye Başkanında..

Sen vatandaş olarak Belediye Başkanını hiç sıkıştırmamışsın ki! Hiç kimse (Bana tapu tahsisi verildi. Fakat siz bana kağıt parçası verdiniz.Ben tapumu almak istiyorum) dememiş. Maalesef vatandaşımızın eksiği var burada.Bilgilendirme noktasında da kanunlar var. Kanun çıkar, bilgilendirme mi yapılır ?Kanunları ve yeni çıkan yasaları takip edeceksin, okuyacaksın ve haklarını arayacaksın.Vatandaşı da suçlama anlamında konuşmuyorum. Kendisinin yapması gerekenleri yapmadığı içinde üzülüyorum. Keşke vatandaşımıza muhtarlar vasıtasıyla, azalar vasıtasıyla, Yönetim kurulu vasıtasıyla, mahalle sakinlerine bir bilgilendirme yapılsaydı.“Zamanında bize tapularımızı ne zaman vereceksiniz ? bunu çabuklaştıralım”denmesi gerekiyordu. İşte bu konu atlanmış  ve son dakika’ya gelinmiş.

Secaattin Gonca Belediye Başkanıyken başlattığı bir konuyu benim devam ettirdiğimi kimse bilmiyor. Ben devam ettirdim. İncivez mahallesini hallettik. Tapu Kadastro’ya kadar geldi. Tapu vereceğiz.  O arada iki kişi ve Hazine itiraz ettiği için maalesef mahkeme tarafından  durdurdu. .Zonguldak böyle bir yer işte.

Ne kadar bir sahayı kapsıyor, kaç kişiyi ilgilendiriyor ?Bu ayrıca bu yıl yapılması planlanan kadastro çalışmalarına yansıyacak mı?

70 hektarlık bir alanı kapsıyor. Toplam parsel sayısı 455, şahıs parseli 168,hazine parseli’de 259, kamuya ait parselde 28 adet tespit edilmiş. Bu arada 7 onda 3 park alanı var. 3 onda altı hektar okul ve cami alanı var. 12 onda 7 yol alanı var. Bunların hepsi elimizde olan bilgiler. Daha önce mesela diyorlar ki! “700 kişiye tapu verdik.” Yok öyle bir şey.32 kişi bunların altı tanesini zaten ben vermişim. Biz çalışmalarımızı devam ettirdik bu konuda. Biz eksik yapmadık ama zaman darlığı var. Zaman darlığı olduğu için Belediye Başkanı olarak ben sıkıntı çekiyorum. Ama biz bununla ilgili çalışmalarımızı sağolsun İl örgütümüz ile detaylı bir şekilde çalışmalarımızı yaptık. İlgili kanunda çıksın diye. Torba Yasası’nın bir maddesine eklensin ve Zonguldak’ın bu sorunu da tartışılsın diye de TBMM’e kadar  konuyu getirdik.

Lavuar alanı (sahası) rekreasyon sahası olarak ayrılmıştı, bu alana ilişkin daha önce ki yönetim zamanında yapılan proje ne oldu ?ya da siz bu alan ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Birinci gelen bir projemiz var. Zonguldak  eski Belediye Başkanı İsmail Eşref’in başlatmış olduğu ve başarılı olan bir proje var. Ben o projeye sadık kalınmasını istiyorum.Ufak tefek nüans farklarıyla mutlaka değiştirilebilir.Bu proje Zonguldak için önemli bir projedir.Halkın mutlu ve huzurlu bir şekilde oturabileceği, dinlenebileceği bir alan yaratmak.

Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ta toplu taşımacılık araçlarından ücretsiz yararlanma konusunda ki yasa ile ilgili görüşünüz nedir?

Kanun tartışılır mı? Kanun çıkmış, kanun tartışılmaz bir daha. Kanunu uygulayacaksınız. Kimse kanunun üzerinde değildir. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde kanunlara riayet etmek zorundasınız. Kanun çıkarken eksiği çıkmıştır, fazlası çıkmıştır.  O enine boyuna tartışılır. Zonguldak gerçekten emekli, 65 yaş ve üzeri çok fazla olan bir yer,.% 75’i neredeyse emekli. % 25’i paralı binecek.  O zaman sıkıntıya bakın. Bu konuda Özel halk Otobüslerinin çektiği sıkıntıyı düşünün. İşletmeciye de hak vermek lazım. Kanunu çıkaran TBMM’nin bunu tekrar değerlendirme şansı olur olmaz onu bilemem.İlgili Şöförler Odası ve Özel Halk Otobüsleri  işletmecileri de buna itiraz da bulunuyor. İtirazda herhalde bir yerde dikkate alınır diye düşünüyorum.

Zonguldak’ta bunu uygulayacak arkadaş karşı duruyor.  Neden peki?  Benim taşıma sayım o zaman hepten bedava olacak demekte. Bütün Zonguldak’ı o zaman hepten bedava taşımak zorunda kalacağını ifade etmekte. Nihayetinde şoför esnafı  evine ekmek götürebilmek için ticaret yapıyor.

2015 ile ilgili çok  fazla projeleriniz var? Ama en çok dikkat çekici olanlardan bir tanesi Kordon boyu projesi bununla ilgili bilgi alabilir miyiz?

Projemizi hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. Sadece Kordonboyu Projesi değil. Dediğiniz gibi Zonguldak ile ilgili çok fazla projemiz var.

S Rota Haber aracılığıyla okuyucularımıza, Zonguldak halkı ve kamuoyuna mesajınızı  alabilir miyiz.?

Ben Zonguldak halkının teveccühü ile bu makamdayım. Onların bir parçasıyım. Başkanlığım bir tarafa ben halkın içindeyim. Halk ile iç içeyim Halktan asla kopmam. Kopamam da Allah göstermesin. Ben önce bir vatandaşım. Zonguldak’ta ne olması gerekiyorsa onun için çabalıyorum. Zonguldak halkının mutluluğu, yaşam standartları hangi düzeyde yükselecekse onu hayata geçirebilmek için bu görevi üstlendik. İnşallah bunların hepsini yerine getireceğiz.  Zonguldak halkına sevgi ve saygılarımı buradan sizin nezdinizde yollamak isterim.  Bundan sonra huzurlu ,mutlu sağlıklı bir yaşamları olmalarını dilerim.

Yorum Ekle