SON DAKİKA

SP İl ve İlçe yöneticileri GMİS’i ziyaret etti

Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, 13 Nisan 2017 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile görüştüler. 13 Nisan, 2017 13:45 Güncelleme: 13 Nisan, 2017 13:45 SP İl ve İlçe yöneticileri GMİS’i ziyaret etti

Ziyarette Saadet Partisi İl ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal da hazır bulundu.

16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında ziyarette bulunduklarını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili tavır ve görüşlerini anlattı.

Kar; “Yeni bir Anayasa’ya ihtiyacımız var. Ancak acele ile hazırlandığını düşündüğümüz ve referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği için Saadet Partisi olarak bu şekline evet demeyeceğiz.

Referandum kampanyasında siyasetçilerin kullandığı dil cepheleşmeyi artırdığı gibi ayrıştırıcı ve hakarete varan bir nitelik kazandı. Bunu doğru bulmuyoruz.

Referandum dünyanın sonu değil. 17 Nisan günü yine bir arada olacağız. Bugün bu değişikliklere hayır diyelim.  Yarın uzlaşmayla ve herkesin kabul edebileceği ve evet diyebileceği yeni bir anayasa hazırlansın” dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da “Ayrıştırıcı bir dille referandum kampanyalarının yürütülmesini bizler de doğru bulmuyoruz. Birbirimize ihtiyacımız var. Bu nedenle “Evet” ya da “Hayır” diyen herkesin birbirlerinin görüşlerine ve kararına saygı duyması gerekir. Karşılıklı anlayış içinde, sonuç ne olursa olsun 17 Nisan sabahı yine bir arada, birlik ve beraberlik içinde olacağız” dedi.

 

Yorum Ekle