30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Alaplı Belediye Başkanı seçilen Nuri Tekin, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra bugün düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı. Tekin, devir teslim töreninden önce Belediye binası önünde partililer ve vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Rozetini çıkardığını ve bundan sonra kendisine oy veren, oy vermeyen herkesin belediye başkanı olduğunu belirten Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Biz başlangıçtan beri söylüyoruz. Bizim tek sevdamız var; o da Alaplı. Biz önümüze bakacağız. Alaplıyı ne kadar ileriye götürebiliriz, hep beraber ona bakacağız. Alaplıyı güzel ve yaşanabilir bir hale getireceğiz dedi. Mütevazi bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tekin, Karşılıklı birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir dayanışma içerisinde güzel bir seçim dönemi geçirdik. Ve Allahın takdiri, sizlerin de desteğiyle bu seçimi kazandık. Hemen çalışmalara başlayacağız. Çünkü, Alaplı bizden hizmet bekliyor diye konuştu.
CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun da konuşmasında, uzun bir aradan sonra tekrar Alaplıda seçimi kazandıklarını hatırlatarak,Bizi destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi artık Alaplıya hizmet etme zamanı dedi.
Belediye önünde düzenlenen törenin ardından devir teslim töreni yapıldı. Devir teslim törenine AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile her iki partinin yeni dönem Belediye Meclisi üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle kalabalık bir partili topluluğu katıldı.
Görevi yeni dönem Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekine devreden önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, seçimlerin demokrasi şenliği olduğuna işaret ederek, Sandıktan çıkan her sonucu saygıyla karşılamak gerekir. Alaplıda halk iradesini sizden yana kullanmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Alaplıyı da, belediyemizi de en iyi şekilde idare edeceğinize canı gönülden inanıyorum. Her belediye başkanı elinden geldiğince hizmet etmeye çalışır. Bugüne kadar tüm belediye başkanları hizmet etti, sizin de en iyi şekilde hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. 5 yıllık çalışma döneminde sizlere başarılar diliyorum. Biz yine buradayız. Eğer bize bir görev düşerse, biz de her zaman yanınızda oluruz dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, bugüne kadar Alaplıda görev yapan tüm belediye başkanlarının Alaplıya hizmetleri olduğunu belirterek, Hepsine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Beş yıl süreyle siz belediye başkanı ben de belediye meclisi üyesi olarak beraber görev yaptık. Zaman zaman ufak tefek meseleler olsa da büyük bir sıkıntıya girmedik. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Talip olduğumuz hizmete vatandaşımız bizi takdir etti. Size, bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı Alaplı halkı adına, şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. Sizin bilgi ve deneyimlerinizden her zaman yararlanacağız. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Siyaseten farklı düşüncelere sahip olsak da, bugüne kadar olan dostluğumuz bundan sonra da devam edecektir. Artık seçimler geride kaldı. Alaplıya bundan sonra inşallah hep beraber hizmet edeceğiz dedi.
Konuşmaların ardından önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi üyesi olarak hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Nuri Tekine ve önceki dönem Belediye Meclisi Üyesi yeni dönem İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Akyola teşekkür plaketi takdim etti. Devir teslim töreninin ardından Belediye Başkanı Nuri Tekin, önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlunu uğurladı.
Bu arada, devir teslim töreninin ardından Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı Nuri Tekine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Nuri Tekini bir kez daha tebrik eden Haberal ve Köktürk, başarılar dilediler.