SON DAKİKA

Turpçu: "Devlet yönetmek ciddi bir iştir"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP’ye yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklendiğini bildirdi. 04 Nisan, 2016 17:31 Güncelleme: 04 Nisan, 2016 17:31 Turpçu: "Devlet yönetmek ciddi bir iştir"

Turpcu, yazılı açıklamasında, geçtiğimiz günlerde önce CHP İl Başkanlığı’na, ardından da CHP Düzce İl Başkanı Zekeriye Tozan’a saldırıda bulunulduğunu hatırlattı.
Son olarak, Balıkesir’in Edremit İlçesinde Şehit Uzman Çavuş Özdil’in cenazesine katılan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün yumruklu saldırıya uğradığını belirten Turpcu, şunları kaydetti:

Terör konusundaki tavrı çok net ve açık olan CHP’nin bir milletvekiline yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehit cenazesini terörize eden ve acılı ailelerimize saygısızlık yapan bu kendini bilmez yargı karşında gerekli hesabı verecektir. Bu saldırıların sorumlusu AKP Hükümeti ve ilişkide oldukları derin yapılardır. Ülkemizde her gün yaşanmakta olan terör saldırılarında evlatlarımızı kaybediyoruz, her gün yüreğimiz yanıyor. Ülkemiz kan gölüne döndü. Bu tablonun sorumlusu AKP İktidarı ve gizli pazarlıklarının ortağı PKK’dır. Yaptıkları hataların bedelini ve kaybettikleri ülkeyi yönetme kabiliyetini, CHP’ye saldırarak unutturabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. CHP’ye saldırarak AKP-PKK pazarlığının ülkeyi getirdiği noktayı unutturamazlar.

Beraber yola çıktıkları, bir dönem ortak oldukları ‘ne istediler de vermedik’ dedikleri paralel yapı tarafından `kandırıldık` dediler. `Çözüm süreci` adı verilen `teröre taviz süreci` boyunca örgütün yığınak yapmasını seyrettiler. Bunun emrini Valilere bizzat verdiklerini kabul eden AKP İktidarı,  yine `kandırıldık` diyerek bu işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Bunu hakkıyla yapamıyorsanız, sürekli farklı odaklar tarafından onların menfaati doğrultusunda kandırılıyorsanız, yönetme makamında bulunmamalısınız.
Yarın kim tarafından ve nerede ‘kandırıldık’ diyecekler doğrusu merak ediyoruz.”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun terörle çözüm sürecine ilişkin “PKK 2013 Mayıs’ına dönerse her şey yeniden konuşulabilir” söylemini anımsatarak, şöyle dedi:
“Sayın Başbakan, `bu örgüt bu kadar masumdu da tonlarca bombayı, silahı kim yığdı bu şehirlere? Bu kadar şehidimizin sorumlusu kim? Bir terör örgütüne güvenmemek gerektiğini hala anlayamadınız mı? Toplumsal kutuplaşma giderek derinleşiyor, toplumsal barışımızı kaybetme noktasına geldik. Yurttaşlarımız sadece barış içinde huzurluca yaşamak istiyor. Biz, Alevi’si –Sünni’si ile Türkü- Kürdü ayrışmadan bir olarak güçlüyüz ve beraberiz. Bunun için partimizin her kademesindeki emekçilerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. AKP-PKK pazarlığının ülkeyi bu hale nasıl getirdiğini, olayların iç yüzünü her yurttaşımıza anlatmanın yoğun gayreti içerisinde olacağız. Bu hem tarihi bir sorumluluk hem de ülkenin sigortası olan CHP`nin görevidir.” 

Yorum Ekle