SON DAKİKA

Referandum mesaisi

07 Nisan, 2017 07:19 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Referanduma 9 gün kaldı. Her ne kadar sokakta referandum heyecanı yoksa da “evet” ile “ hayır” cephesindeki siyasileri bir telaş ve heyecan sarmış. Tabiri yerindeyse yerinde duramıyorlar. Seçim çalışmaları çerçevesinde en ücra köye bile gidiyorlar. Yağmur, çamur ve hiçbir mazeret dinlemiyorlar. Bu gidişle seçim gününe kadar ulaşmadıkları hiçbir seçmen kalmayacak.

Ereğli’de ki siyasiler çok hareketli günler yaşıyor. Hepsi de seçmeni etkilemek için var güçleri ile çalışıyor. Ereğli’de, AK Parti ve CHP’nin başı çektiği partiler sahaya inerken, kararsızların sayısının fazla olması dikkat çekiyor. 

16 Nisan’da yapılacak referandum için en fazla mesaiyi iktidar partisi harcıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlatılan çalışmalar gece saatlerinde tamamlanıyor.

Ana muhalefet partisi CHP’de referandum çalışmalarını sürdürüyor. CHP’ye partinin önemli isimleri katkı sağlıyor. Vilayette ve Ereğli’de bir çok ismi ağırlayan CHP, geçtiğimiz pazartesi günü eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile referandum çalışmalarını yürüttü. 

2002 yılından bu yana yapılan seçimlerde sandıkta vereceği oyu kesinleştiren Ereğli seçmeninde referandum öncesinde kararsızlık dikkat çekiyor. Yeni anayasa değişikliğine ilişkin net bilgi sahibi olamayan seçmenler, son kararını da 16 Nisan’da vermesi bekleniyor.

Bu arada, bahar ayına girdik, İlkbahar ekme dikme zamanı Türk çiftçisi ne yapacak mazot su elektrik v.s aldıran yok. İşsizlik başını almış gidiyor. Hemen baharın bitiminde yaz geliyor. Turizm geçen yıl büyük zararlar etti. Beklenen rantabilite elde edilemedi. Peki bu yıl ne olacak turizm? Hangi ülkelerden ve bizlere ne sayıda turistler gelecekler 16 Nisan uzak bir tarih değildir. Kısmet olursa bu da gelir bu da geçer. Ertelenmemesi gereken hayati mevzular da askıya alınmamalı diye düşünüyorum.