SON DAKİKA

Siyasi vaadin adı müjde

31 Ekim, 2016 17:11 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Alaplı gelişme sürecinde hareketli günler yaşıyor. Siyasetin etkisindeki Alaplı’yı çok yakından ilgilendiren ve manşetten verdiğimiz bir haber köşe yazımızı oluşturdu. 

Zonguldak’ın siyasi tarihinde ilk kez Alaplı’dan Faruk Çaturoğlu’nun  milletvekili seçilmesi ilçenin her kesiminde sevecenlikle karşılanırken her görüşmesini ve hizmet koşuşturmasını açıklama yağmuruna çevirerek yerel basında yer almasına bir yenisi daha eklendi. 

İş bitirici, tuttuğunu koparanlara özgü yerleşik deyimle,’’kapıdan kovsan bacadan giren’’ özelliğini tezcanlılığı ve aceleciliğiyle sürdürmeye alışkanlıklı Çaturoğlu’nun hayal gücü diline de yansıyor. 

‘’Ben söylerim, bürokrasi ardından gelir’’ anlayışındaki Çaturoğlu, Alaplı’da yüksek okullaşma sürecinde Ereğli ile rekabeti de beraberinde getirdi. Ereğli’de siyasi yöneticilerinin  Turizm Fakültesi müjdeleyip okul binası çözümlenmeden dekan ve genel sekreter kadrosu tamamlanmasına karşın bir avuç öğrenci göçebeler gibi okul okul dolaşırken Çaturoğlu müjdeyi patlatıverdi. Ankara’dan açıklama göndererek Alaplı’ya 4 yıllık Teknoloji Fakültesi müjdesini verir vermez soluğu Alaplı’da alıverdi. BEÜ Rektörü, İlçe protokolü  Alaplı MYO’da   jet hızıyla  bir araya geldi.Hızını alamayan Çaturoğlu Alaplı’nın tarihi bir gün yaşayacağının heyecanıyla 4 yıllık Teknoloji Fakültesi’nin kurulma kararının alındığını müjdeleyiverdi. Müjde sözcüğü algı alkışına döndü ama  henüz ortada alınmış bir karar yoktu ki. ! 

Çaturoğlu için prosedür önemli mi ?   Onu da BEÜ Rektörü  Prof.Dr. Özer söyleyiverdi.  BEÜ Senatosu toplanarak Fakülte kurulması kararının alınacağını net bir dille ifade etti. Senatonun fakülte kurulması kararı YÖK’e gidecek. Onaylanacak. Resmi gazete’de yayınlanacak ve ondan sonra da kuruluş süreci başlayacak. Bu arada Belediye’de arsa takasını yapacak. Fakülte binası için ihaleye çıkılacak . Sonrada idari ve eğitim kadrosu oluşturulacak, öğrenci  kaydı başlayacak. 

Fakülte konusu öncelikle olası anayasa referandumunda  ardından da önümüzdeki yerel ve genel seçimlere  kadar Alaplı’nın Tepeköy’ünde tepe tepe kullanılacak gibi görülüyor. 

Ne de olsa karşımızda Ereğli Turizm Fakültesi örneği olsa da Çaturoğlu’nun girişimleriyle şehrin  kapanan giriş yolunun açılması, Tersanecilerin Milgem Projesinde NATO Güvenlik belgeleri ve diğer sertifikalar konusuyla Alemdar Müze gemisine Gazilik madalyası  vaadi var ya… Bir de birkaç yıl önce ilçenin geleceğine damgasını vuracak ama anılar arşivine giren ahşap yat tersaneleri projesinde yer alan bugünün Milletvekili Çaturoğlu olsa da..siyaseten ‘’Beraber yürüdük biz bu yollar’’ denilse de Ereğli deyimiyle,’’evecek ne va..! yazı va gışı va’’ Alaplı deyimiyle de,’’Oyun çala çala bir havaya döner’’                                   

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK LAFLA OLMAZ

Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerde belki de en çok ihtiyacımız olan birlik beraberlik. Tarihten beri bu millet çok çileler çekti. Ne acılar gördü. Bunun belki de en önemli kanıtlarından bir tanesidir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Bu ülke uğrunda birlik ve beraberlik içerisinde onca insanı yan yana savaşıp yan yana kara toprağın bağrına teslim etmişiz. Adlarının değil yaptıkları işin önemli olduğunu bilen ve ırklarının, renklerinin, dillerinin değil aynı amaç uğrunda ve ne için savaştıklarını bilen insanların kurduğu hür olduğumuz bir ülkenin yaşam biçimidir Cumhuriyet. Cumhuriyetin kuruluşunun 93. Yılını kutluyor, bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve ülke için canlarını seve seve veren şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.