SON DAKİKA

GÜZELLİĞİN YOLU SALON ASİA’DAN GEÇER

Mesleğinde en iyisini başarmaya odaklı, sürekli kendini yenileyen, bir adım ileri gitmek için çaba gösteren ve işine tutkuyla bağlı 22 senedir bayanların güzelliğine güzellik katan Salih Ağvalı, bir kuafördeki en büyük lüks; güzel boyanmış ve istediğiniz modelde kesilmiş saçtır” diyor… 20 Haziran, 2014 18:17 Güncelleme: 20 Haziran, 2014 18:17 GÜZELLİĞİN YOLU SALON ASİA’DAN GEÇER

Röpörtaj Seyhan Dikay

Salon Asia kaliteli hizmeti ve profesyonel kadrosu ile Ereğli halkına en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor. Giriş kapısından itibaren, diğer kuaförlerden ayrılan konsepti ile dikkatleri üzerine çeken Salon Asia, bayanların her türlü bakım ve güzellik hizmetini karşılamaya hazır.

Mesleğinde en iyisini başarmaya odaklı, sürekli kendini yenileyen, bir adım ileri gitmek için çaba gösteren ve işine tutkuyla bağlı 22 senedir bayanların güzelliğine güzellik katan Salih Ağvalı, bir kuafördeki en büyük lüks; güzel boyanmış ve istediğiniz modelde kesilmiş saçtır” diyor…

Salon Asia’nın Güzellik uzmanları Tuğçe Ağvalı ve Nesrin Öztürk ise yaptığımız röpörtajda, günümüzün, kendine güvenen, her daim zinde ve çekici görünmek isteyen, kusursuz, detaylarla yaşam enerjisini pekiştiren, bakıma ve güzelliğe önem veren bayanlara hizmet verdiklerini ifade ettiler.

Kısaca bize kendinizden bahseder misiniz?

Salih Ağvalı 1979 Kdz.Ereğli doğumluyum, 22 yıldır mesleğimi icra etmekteyim, Evli ve 1 çocuk babasıyım, 22 yıllık meslek hayatımda almış olduğum bir çok başarı sertifikam vardır, Mesleğime özveri ile devam etmekteyim.

Neden böyle bir mesleği tercih ettiniz ?

Sevdiğim için tercih ettim.

Salonunuzda ne gibi hizmetleriniz vermektesiniz?

Günün modasına uygun saç kesimleri, saç yapımı-tasarımları, saç modasında öne çıkan göz alıcı çarpıcı renklerle yapılan saç boyaları kullanılan boyaların markasına ve kalitesine önem verilerek her türlü saç bakımı ve renklendirme işlemleri profesyonel ellerde estetik bir bakış açısı ile şekil bulmaktadır.

Kdz.Ereğli’de ki bayan kuaförleriyle sizin aranızdaki fark nedir?

Öncelikle salonumuzun konum anlamıyla son derece ferah ve iç açıcı , iç dizaynıyla sıcak aile ortamı ve güler yüzlü içten çalışanlarıyla, müşterilerimize en iyi hizmeti sunarak farkımızı ortaya koymaktayız. Gerek benim gerek de çalışanların çalışma esnasında ve çalışma sonrasında hijyene temizliğe % 100 önem vermekteyiz.

Salih Bey, en çok saçta ne yapmaktan zevk alıyorsunuz?

Saça yaptığım tüm tasarımları büyük bir zevkle yapmaktayım.

Gelin başı ayrıcalıklıdır. Şu an yeni tasarımlar var mı gelin modellerinde? Sizin tasarladığınız özel modelleriniz var mı?

Gelin saçında genellikle modanın getirmiş olduğu modelleri kişinin yüz şekli, ten ve saç rengi de gözönünde bulundurulup müşterimizin tercih ettiği model ve benim de sunmuş olduğum ortak fikirle yaptığımız her model özeldir,Gelin adaylarının yalnızca hayallerindeki gelin başını tarif etmeleri yeterli. Tabi ki gelin başı haricinde nişan , kına ve diğer özel günlerde de etkileyici saç tasarımları ile Kdz.Ereğli halkına hizmet vermekteyiz.

Şu an saçta ne moda ? Düz saç mı, kıvırcık mı? Hala poştiş taktıran var mı?

2014 Saç modasında boyayı ele alırsak ; ışıltılı,sıcak ve canlı renkler ön planda.Kesim olarak da kişinin yüz hatlarına uygun modern kısa saç kesimleri bu yıl ön plandadır.

Sizce Ereğli’li hanımlar bakımlı mı ?

Ereğli’nin nüfusuna ve kalkınma planına bakarsak, kapasitesinden fazla kuaföre sahip olup ve tüm meslektaşlarımızda sanatlarını icra ediyor olması Ereğli de’ki bayanların bakımlı olduğunu ortaya koymaktadır.

Son olarak söylemek istedikleriniz var mı ? Kadınlara vermek istediğiniz bir mesaj ?

Bütün bayanlar değerlidir, son olarak bayanlarımızın saç ve güzellik anlamında tüm kişisel bakımlarına önem verdiklerine inanıyorum.

Tuğçe Hanım ve Nesrin Hanım öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

Ben Tuğçe Ağvalı 1979 Kdz.Ereğli doğumluyum, Kdz.Ereğli Lisesi mezunuyum, evli ve bir çocuk annesiyim. Yaklaşık 10 yıldır mesleğin içindeyim.

Ben Nesrin Öztürk 1991 Kdz.Ereğli doğumluyum, Kdz.Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi çocuk gelişimi Mezunuyum.Bu mesleğe başlamadan önce birkaç farklı sektörde çalıştım. Avukat Katipliği ve bir emlak firmasında sekreterlik yaptım, aynı zamanda şu an Açık Öğretim Fakültesi Lojistik okumaktayım. Mesleğime geri dönecek olursak İstanbul’da aldığım eğitimlerin ardından aldığım belgelerle mesleğimi icra etmekteyim.

Salonda neler yapılıyor ? hangi hizmetler veriliyor Verdiğiniz hizmetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Salonumuzda güzellik sektöründe akla gelebilecek tüm kişisel bakımın yanı sıra kalıcı makyaj, dövme ve tırnak tasarımı hizmetleri verilmektedir. Tırnak tasarımı denilince oje ve çeşitli materyallerle tırnaklara yapılan şekiller desenler yer almaktadır. Dövme, kalıcı dövme olup bilindiği gibi tattoo makinasıyla yapılmaktadır.

Kalıcı Makyaj’da özel Make-up makinasıyla kalıcı kaş-eyelineri dipliner ve dudak dövmesi şeklinde yapılmaktadır.

Özel olarak iddialı olduğunuz bir hizmetiniz var mı?

Kalıcı Makyaj ve tırnak tasarımında son derece iddialıyız.

Geçici dövme ile ilgili sürekli merak edilen bir durum söz konusu Geçici dövme de iğne kullanılıyor mu? Geçici dövmeyi kına ile mi yapmaktasınız ?

Evet, geçici dövme iğneyle yapılıyor, şöyle bir açıklama getireyim.Geçici dövme denilen şey kalıcı makyaj makinası olan make-up makinası ve bitkisel boyalarla yapıldığı için, derinin sadece 2 tabaka altına nüfuz ettiğinden, derinin de zaman geçtikçe yenilendiğini göze alırsak belirli bir zaman sonra bitkisel olduğu için vücuttan boya atılıyor.

Fakat önemli bir nokta ise belli belirsiz bir şekil kalacaktır, fakat insanı rahatsız eden bir görüntü asla söz konusu değildir.Geçici dövmenin süresi kişinin biyolojik yapısı ve dış etkenlerde göz önünde bulundurulunca yaklaşık 3 yıl civarıdır.

Tırnak tasarımı nedir ? Tırnak tasarımını özellikle kimler talep etmektedir ? Uygulama tırnakların doğal yapısına zarar veriyor mu?

Tırnağa sürülen sabit renk ojelerin üzerine farklı renk, obje ve materyallar seçilip beğenilen desenlerin, şekillerin yapılmasıdır. Tasarımı 7’den 70’e herkes tercih etmektedir.Yapılan işlemde farklı bir kimyasal ya da farklı bir işlem uygulanmadığı için tırnak doğal yapısına herhangi bir zararı yoktur.Tırnak tasarımı protez tırnak ile karıştırılmaktadır.Fakat farklı dallarda olmaktadırlar.

Kadınların güzellik salonlarına bu kadar sık gelmelerinin sizce nedeni nedir?

Kadınlar kendilerine önem ve değer verir, bakımlı kadın kendini seven kadındır, bu sebepten dolayı Kuaför ve Güzellik salonlarına gelmektedirler.

Adres: Orhanlar Mah. Bozhane Cad. Çınaraltı Apt. Zemin kat.Kdz.Ereğli

Tel: 0(372)312 12 67 Kdz.Ereğli

Yorum Ekle